Android is in 2010 plots enorm populair geworden, maar het heeft hiervoor een lange geschiedenis afgelegd. Android is een mobiel Operating System van Google dat gebruikt wordt in vele populaire toestellen zoals de Nexus One, HTC Desire en Samsung Galaxy Tab. Maar hoe is dit verhaal nu eigenlijk begonnen?
Android Inleiding
In 2005 kocht Google het bedrijf Android Inc. Android Inc. was bezig met een mobiel Operating System genaamd Android, dit OS was gebasseerd op de Linux Kernel. De Open Handset Alliance (een groep van software en hardware bedrijven waaronder Samsung, HTC, Google, LG en Intel vallen) werkten de daaropvolgende jaren hard aan Android tot de dag van de officiële release op 21 oktober 2008.
Android werd voor het eerst officiëel aan het publiek voorgesteld op 5 november 2007 door de Open Handset Alliance. Toen werd verkondigd dat Android onder de Apache Licentie zou vrijgegeven worden.
Android is een Open Source OS dat onderhouden wordt door het Android Open Source Project, dat instaat voor de verdere ontwikkeling en het onderhouden van het Android OS.
Sinds de officiële release heeft Android grote updates gekend waardoor het kunnen uitgroeien tot het snelst groeiende OS qua marktaandeel (eind 2010 draaide Android op 4 van de 10 verkochte smartphones).
Android heeft, net zoals concurrent iOS, apps die op het OS draaien, momenteel zijn er 200,000 apps in de Android Market en dit aantal groeit sterk elke dag. Deze Apps zijn geschreven in Java, en Google heeft een grote serie van Java libraries voorzien om het eenvoudig te maken om voor Android apps te ontwikkelen. Het is ook mogelijk om in Python en Ruby te programmeren voor het Android OS.